Molenstraat

Ook door het betrekken van de belangstellenden bij onze verzameling is de informatie-aanvoer enorm. Geniet van onze verzameling en graag tot ziens.

Kerkstraat

Mede door het delen met onze bezoekers van de site en het organiseren van presentaties komt er een stroom van oude foto’s beschikbaar.

Hoogstraat

Met het starten van een website hebben vele bezoekers onze verzameling kunnen bekijken en dat is ook ons doel.

Daaldersteeg

Onze verzameling Oud Woerkum, of Woudrichem zoals de meesten onze vesting kennen, is ontstaan door het jarenlang bezoeken van beurzen, antiquariaten enz.
juni 06 2020

Aanvullingen

 De afgelopen weken publiceerde wij artikelen uit het dagboek van Engel Berm "Bommen op het Lage Eind". Een indrukwekkend dagboek die de belevenissen van het laatste oorlogsjaar van Engel beschrijft. Dit dagboek is ons beschikbaar gesteld door Jos Viveen waarvoor onze hartelijke dank.

Als bezoeker van onze website weet u wat wij doen, het verzamelen en plaatsen van bv. foto's en ansichtkaarten en het zoeken van de verhalen bij deze foto's. Dit om de geschiedenis van Woerkum levend te houden en de jongere generatie te laten meegenieten van deze geschiedenis. De verhalen die wij toegezonden krijgen maken de foto die bij dit verhaal hoort levendiger. Soms leuke en mooie verhalen maar soms ook droevig doorat de persoon op de foto is overleden. Deze verhalen geven ook weer een mooie herinnering uit de jeugdjaren. Wij blijven zoeken naar dit materiaal. Heeft u een foto van bv. uw familie, huis, straat, auto of boot en zou u het leuk vinden deze op onze website terug te vinden en misschien komt daar een verhaal bij. Dit moet wel 30 jaar of ouder ziijn. Over de oorlogsperioden zijn er zeer weinig foto's of verhalen bij ons bekend. Graag horen wij of u een foto in uw bezit heeft, het origineel krijgt u binnen een paar dagen terug. Ook verhalen hoe klein ook zijn welkom. Wilt u in contact komen met ons kan dit door te mailen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Ook mag u ons bellen op 0183 304157 of 06 50485223

Wilt u mee speuren en meehelpen om onze website te voorzien van verhalen of teksten en wekelijks de foto van de week ontvangen op groter formaat en zo duidelijker te kunnenzien wat er op staat, mail ons uw e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Uw mailadres blijft onzichtbaar voor anderen.

Heeft u in een laatje nog foto's liggen en wilt u deze beschikbaar stellen.

Heeft u in een laatje nog foto's liggen waarvan u niet weet wat u er mee moet?

Ook een foto van uw opa en oma of vader en moeder zijn welkom. Wij zijn zelfs blij met een foto van foto (kopie) of een ingescande foto (zelf inscannen of wij doen dit voor u). Ook de (bij)namen van straten, straatjes, steegjes enz. en de namen van bewoners zijn welkom zodat het een site is met historische inhoud.

Lees hier hoe het werkt

Films over Woerkum

Woerkumse Taol, gezegdes, liedjes en verhalen.

Woerkumse taol

               Klik hier

Favoriete Links

Favorite links

               Klik hier

Nieuw deze maand